Kuran’ı Kerim Sertifika Töreni

Kur’an hadimleri dünyaya hükmeder ; Özgür Vakfı’nca organize edilen, Kuran’ı Kerim’i öğrenen öğrencilere sertifika töreninde konuşan Hafız Mustafa Özgür Hocaefendi, “Yüreğinde, vicdanında Kur’an-ı Kerim olmayan bir toplum çürür. Kuran-ı Kerim’in hadimi olanlar ise Osmanlı gibi yüzlerce yıl dünyaya hükmeder” dedi.

Nedim ODABAŞ / Haber7

Milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirmek için çalışmalar yapan Özgür Vakfı, yaklaşık 8 aydır süren çok güzel bir etkinliğini önceki gün Esenyurt Yeşilcami’de yapılan, manevi bir törenle taçlandırdı. Özgür Vakfı Kurucusu Hafız Mustafa Özgür, Özgür Vakfı Başkanı Mehmet Bağca, onlarca öğrencinin 8 ay boyunca Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesine vesile olan Yeşilcami İmam Hatip’i Salih Uzgur ve yüzlerce Kur’an-ı Kerim sevdalısı vatandaşın katıldığı sertifika töreni, muhteşem bir atmosferde gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Özgür Vakfı Başkanı Mehmet Bağca, yaptıkları çalışmalarla toplumun manevi dinamiklerine katkı sağlamak istediklerini belirtti. Hafız Mustafa Özgür Hocaefendi ise Kur’an-ı Kerim’i öğretme ve öğrenmenin önemini anlatarak, “Yüreğinde, vicdanında Kur’an-ı Kerim olmayan bir toplum çürür. Kur’an-ı Kerim’in hadimi olanlar ise Osmanlı gibi yüzlerce yıl dünyaya hükmeder” dedi. Kur’an-ı Kerim’in insanlığın kurtuluş reçetesi olduğunu vurgulayan Özgür, “Bu reçeteyi alıp uygulayanlar, tüm hastalıklardan arınır” diyerek Resulullah’ın hadis-i şerifini hatırlattı: “ Kalbinde Kur’an’dan bir eser olmayan insan ve toplumlar ise harabe bir ev gibidirler”. Özgür, Kur’an-ı Kerim’in öğretildiği, manevi eğitimin verildiği yerlere önem gösterilmesini isteyerek, “Toplumu ayakta tutan maneviyattır, ahlaktır. Bir toplum ahlaken çürüdüğünde biter” açıklamasını yaptı.
Programda, öğrencilerin okudukları ilahiler ve aşr-ı şerifler, manevi atmosfer içinde katılımcıların ruhlarını aydınlattı. Programın sonunda tüm öğrencilere bir sene içindeki başarılarından dolayı sertifikaları ve sembolik hediyeler verildi.