anasayfabaskanmesaj

Sn. Mehmet BAĞCA ‘nın Mesajı

baskanin_mesajiVakıf medeniyetimizde dış güvenlik, içişleri, adalet hizmetleri dışındaki tüm hizmetleri vakıflar eli ile yürütülmüş olup; altyapıdan sağlığa, çevreden şehirciliğe, eğitimden kültüre, ekonomiden ticarete bütün alanlarda bu hizmetler halen güncelliğini korumakta ve gayelerini gerçekleştirmektedir.

Ülkemizin en eski tarihi kurumlarından olan vakıflar ecdadımızın insanlık ve ülke yararına nadide eserler yaptığı ve sayısız hizmetler sunduğu köklü ve saygın bir geçmişe sahip olduğu hepimizce malumdur.  Amacı milli manevi ahlaki değerlere bağlı insan yetiştirmek fertlerin yasal sınırlar içerisinde her türlü sosyal ekonomik ve hayati ihtiyaçlarını karşılamak, kişiler arasında sevgi saygı ve işbirliğini arttırıcı birlik ve beraberliğini sağlayıcı her türlü faaliyetlerde bulunmaktadır.

Kısaca amacı insanlığa hizmet etmek olan yardımlaşma ve fedakarlık duygularına dayanan geleneksel vakıf kültürümüzü tanıtabilmek yüce milletimize çeşitli hizmetler vermekte olan vakfımızın değerli kurucularına şükranlarımızı arz ederek temelinde hayır duasıyla insanlık sevgisi yatan vakfımızı siz değerli kardeşlerimize tanıtarak vakıf yoluyla yapılan hizmetlere destek sağlamak vakıflara hizmet ecdadımıza büyük milletimize hizmettir düstüriyle vakıfları kamu ve özel sektörle birlikte etkin veya gönüllü kuruluşların oluşturduğu sektör konumuna getirmek vakıfcılığı ve eserlerini gelecek nesillere özenle ve sağlıklı bir şekilde intikal ettirebilmektir. Sözlerime Kanuni Sultan Süleyman’ın Vakıf Duası ile son vermek istiyorum.

” Her kimse ki; Vakıflarımın bekasına özen ve gelirlerinin artırılmasına itina gösterirse, bağışlayıcı olan Allah’ u Teâlâ’nın huzurunda ameli güzel ve makbul olup, mükâfatı sayılamayacak kadar çok olsun, dünya üzüntülerinden korunsun ve muhafaza edilsin…”

Özgür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı

Mehmet BAĞCA