Özgür Vakfı İftar Programı

“Ramazan infak ayıdır”

Özgür Vakfı Kurucusu ve manevi başkanı Hafız Mustafa Özgür Hocaefendi ise, Ramazan’ın infak ayı olduğunu belirterek, “Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de Mü’minlere cennet karşılığında mallarını ve canlarını aldığını ifade etmiştir. Bugün toplumumuzun yaşadığı en önemli sıkıntı, dayanışma, kaynaşma ve infak eksikliğidir” dedi.

Özgür Vakfı Geleneksel İftar programı, Alibeyköy Buket Düğün Sarayı salonlarında, yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla muhteşem bir atmosferde gerçekleştirildi. Vakfın Kurucusu ve manevi başkanı Hafız Mustafa Özgür Hocaefendi, Özgür Vakfı Başkanı Mehmet Bağca, Vakfın üst düzey yöneticileri ve çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı iftar programı, Ramazan ayının sohbet, muhabbet, dostluk, dayanışma ve kaynaşma atmosferine sahne oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Özgür Vakfı Başkanı Mehmet Bağca, Ramazan ayının her yönüyle fazilet ve rahmet ayı olduğunu belirterek, “Biz de bu rahmet ve bereket ayından istifade etmeye çalışıyoruz. Özgür Vakfı, kurulduğu günden bu yana, tarihimize damga vuran dayanışma ve kaynaşma kültürümüzü hakim kılmak için mücadele ediyor. Yüzlerce lise, üniversite öğrencimize burs veriyoruz. Kültürel yayınlarımızla gençlerimizi maneviyatımızı anlatmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da aktif şekilde toplumumuzun manevi dinamiklerini sağlamlaştıracak çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Özgür Vakfı Kurucusu ve manevi başkanı Hafız Mustafa Özgür Hocaefendi ise, Ramazan’ın infak ayı olduğunu belirterek, “Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de Mü’minlere cennet karşılığında mallarını ve canlarını aldığını ifade etmiştir. Bugün toplumumuzun yaşadığı en önemli sıkıntı, dayanışma, kaynaşma ve infak eksikliğidir. Sadaka ve zekatların doğru dürüst verilmemesidir. İnsanlar, Allah’ın kendilerine ihsanı olan paraları, yastık altlarına koyarken, kasalarında küflenmeye terk ederken, toplum içinde ihtiyacı olanları, evlerine bir ekmek götüremeyenleri, sofralarında bir tas çorbası olmayanları düşünmüyorlar. Bu sebeple, Ramazan ayının öncelikle infak ayı olduğunu bilmeliyiz. Ramazan, fakirlerin karnının, zenginlerin gönlünün doyduğu aydır. Bu ayda, her şeyin sahibi Allah (c.c.) olduğunu bilerek ve onun emirlerine uygun şekilde, infakımızı yapalım” dedi.