admin-ajax-php

Neler yapıyoruz..?

Özgür Yardımlaşma Dostluk ve Eğitim Vakfı; Milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı insan yetiştirmek ve eğitmek; fertlerin yasal sınırlar içinde her türlü ekonomik, sosyal ve hayati ihtiyaçlarını karşılamak; fertler arasında sevgi ve işbirliğini artırıcı, birlik ve beraberliği sağlayıcı her türlü faaliyette bulunmak amacıyla 1993 yılında Hafız Mustafa Özgür (K.s) Efendi’nin gayret ve himmetleriyle, yine onun önderliğinde ve rehberliğinde kurulmuştur. Vakfımızın faaliyet alanlarını başlıklar halinde aşağıda ki gibi sıralayabiliriz;

KERMESLER;

Kermeslerimiz vakfımızın her yıl belirli tarihlerde düzenlediği gelenekselleşen satış organizasyonlarıdır. Her il ilçe mahallede belirli tarihlerde kermesler düzenleyen vakfımız buralardan gelen gelirler ile ihtiyaç sahiplerine ve eğitim hizmetlerine bir bütçe oluşmasına katkı sağlamaktadır. Her yıl İstanbul başta olmak üzere Kars, Adana, Erzurum, Bursa, Isparta ve Tokat’da ve birçok ilde 200 civarında yemek, giyecek ve mobilya (eşya) kermesi düzenlenmektedir.

EĞİTİM ;

Özgür Vakfı’nın kuruluş amaçlarından birisi de hiç kuşkusuz eğitim ve öğretim alanında hizmet vermektir. İstanbul Genel Merkezimizin hemen yanında Yeşil Camii Kur-an Kursu; 1993 yılında Hafız Mustafa ÖZGÜR Hoca Efendi ’nin maddi ve manevi destekleri ile ÖZGÜR VAKFI bünyesinde kurulup faaliyete geçmiştir. Aynı zamanda yine İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde Gürpınar Merkez Kız Kur-an Kursu; 2000 yılının başlarında Hafız Mustafa ÖZGÜR Hoca Efendi ’nin maddi ve manevi destekleri ile ÖZGÜR VAKFI bünyesinde kurulup faaliyete geçmiştir.

Vakfımıza ait birçok il ve ilçelerde de küçük büyük Kur’an Kursları ve Eğitim Merkezleri devamında kurulup o illerde bulunan vakıf şubelerimiz ve temsilcilerimize devredilmiştir. Şuan ülkemizin neredeyse her il ve ilçesinde Kur’an-ı Kerim eğitimi veren Kurslarımız heryıl yüzlerce Hafız, İmam ve Hatip yetiştirmektedir.

GIDA PAKETLERİ ;

Özgür Vakfı 1993 yılından günümüze her yıl Ramazan ayı başlaması ile birlikte Ramazan Kumanyası hazırlayarak yardıma muhtaç ailelere ulaştırmaktadır. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir çok şube ve gönüldaşın gayret ve çabalarıyla kumanya dağıtımı ve organizasyonu kesintisiz devam etmektedir. Hemen hemen her alanda ciddi mahrumiyetlerin yaşandığı ülkemizde yardıma muhtaç gerçek ihtiyaç sahiplerini bularak 1 aylık mutfak ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hazırlanan paketlerimiz Ramazan Ayı başlamasına 1 gün kala ulaştırılmaktadır.

Ayrıca Vakfımız yıl içerisinde periyodik olarak da yardıma muhtaç ailelere gıda paketi kolileri ulaştırmaktadır. Her yıl ortalama 3000 kumanya kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaşmakta olup, sizlerin de göstermiş olduğunuz gayret ve çabalar ile bu sayı yıllık %15 ile %20 arttırılmakta ve kesintisiz olması için takibi sağlanmaktadır.

EĞİTİM BURSLARI ;

Burslar, toplumumuzun geleceği olan gençlerimizin, kendilerinden beklenen sorumlulukları tam olarak yerine getirebilmeleri için eğitim sürecinde yeterli bir yaşam standardına sahip olmasının sağlanması ve gençlere moral desteği anlamını taşıması amacıyla verilmektedir. Ancak amaç, öğrencilere sadece para yardımı yapmak değildir.

Maddi yardımın yanı sıra gençlerin kişiliklerinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi için mutluluk, sevgi ve anlayış havası içinde belli manevi desteklere de ihtiyaçları vardır. Bu amaçla vakıf üyelerimizden burslu öğrencilere destek olacak, rehberlik edecek gönüllü arkadaşlarda organize etmektedir. Vakfımız lise ve üniversite okuyan 100 öğrenciye burs vermektedir.

YAKACAK YARDIMI ;

Vakfımız her yıl çetin kış şartlarının yaşandığı ülkemizde yüzlerce aileye odun, kömür ve yakacak parası yardımı yapmaktadır. İhtiyaç sahipleri her yıl ilkbahar ve yaz aylarında belirlenir. Sonbahar ayı ile birlikte odun ve kömür dağıtımı gönüllü kardeşlerimiz tarafından yapılmaktadır.

SAĞLIK YARDIMI ;

Özgür Vakfı kuruluşundan bugüne yatalak hasta, bakıma muhtaç ve ağır hastalıklı (Kanser, verem, ağır ameliyat gerektiren hastalıklar vb.) ihtiyaç sahiplerine gerek ilaç yardımı gerekse nakdi yardımlar yapmaktadır.

GİYİM YARDIM PAKETİ ;

1993 yılından itibaren hemen hemen her alanda nezaketle yardım politikasıyla hareket eden vakfımız, bayramlarda ve yılın yaz ve kış mevsimleri başlangıcında yardıma muhtaç ailelere ve fertlere giyim yardımı yapmaktadır. Görevli kardeşlerimizce tespit edilen ihtiyaçlar yılda en az 2 defa ya mahsus olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır. Aynı zamanda vakfımızın aracılık ettiği giyilmeyen elbise ve ayakkabılar yılın her günü gönüllüler tarafından toplanmakta ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

RAMAZAN AYI FAALİYETLERİ

Ramazan bolluk ve bereket ayıdır. Bu ayda Allah’ın rahmeti, merhameti, her türlü nimeti bollaşır.Bu ayda Allah’ın rahmeti, merhameti, her türlü nimeti bollaşır. Yüzyılların tecrübesi bunu göstermektedir. Bu ayda muhtaçlar, yoksullar diğer zamanlardan daha çok kollanır; sıkıntıda olanlar feraha erdirilir; kimsesizlere ilgi ve şefkat yoğunlaşır. Bu ayda insani kötülükler, olumsuzluklar en aza iner; iyilik ve ibadetler üst seviyelere çıkar. Bu ayda her türlü ibadete ilgi ve itibar artar. Ramazan, büyük çoğunluğun, karınca kararınca iyiliğe, güzelliğe, Hakkın rızasından daha çok pay almaya yöneldiği; maddî, manevî her türlü ibadetin saltanat sürdüğü bir aydır.

Özgür Vakfı olarak bizde bu Mübarek ayda birçok faaliyet ve organizasyonlarımızla ihtiyaç sahiplerine daha çok ulaşma çabasını kurulduğumuz günden günümüze ilke edinmiş bulunmaktayız. Vakfımız her yıl Ramazan ayının başlamasıyla; Ramazan Ayı sohbet programları, geleneksel iftar programlarıyla,  bayramlık elbise paketleri, kumanya-gıda paketleriyle (1 aylık mutfak ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hazırlanan paketlerimiz Ramazan Ayı başlamasına 1 gün kala ulaştırılmaktadır.) ve bayram harçlıklarıyla Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerinin yüzleri her daim güldürmüş ve güldürmeye devam edecektir. Ayrıca vakfımız Ramazan Ayı boyunca ZEKAT, FİTRE ve SADAKA’larınızı da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

KURBAN FAALİYETLERİ ;

Vakfımız, kurban kesim faaliyetini halkımızın güvenine layık bir şekilde icra etmektedir. Yurtiçinden temin edilen kurbanlıklar; İslâmi usullere uygun ve hijyenik ortamlarda, koşullarda ve kesimhanelerde görevlendirilen tecrübeli personel eşliğinde kesimi gerçekleştirilmektedir. Kesim faaliyetleri alanında hisseleme ekibimiz tarafından kurbanlarınız pay edilir. İster sizlere hisse olarak verilir isterseniz de yardıma muhtaç ailelere, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.

KUTLU DOĞUM PROGRAMLARI ;

Tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nda Özgür Yardımlaşma Dostluk ve Eğitim Vakfı da, muhteşem programlar düzenliyor. Vakfımız, yaygın eğitim alanında kapsamlı ve önemli çalışmalar gerçekleştirmekte, halkımızı milli ve manevi değerler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için de  “İki Cihan Serveri Hz. Muhammed (sas) Efendimiz”i anma ve anlama programları tertip etmektedir.

KANDİL PROGRAMLARI ;

Vakfımız sosyal, kültürel, eğitim ve yardım faaliyetlerinin yanı sıra dini gün ve gecelerde de yapmış olduğu program ve organizasyonlarla toplumun takdirini kazanmış bir kurumdur. Mübarek gün ve gecelerde camilerimiz, toplantı ve konferans salonlarımız ve eğitim merkezlerimizde yapmış olduğumuz kandil programları, kutlu doğum programları, Ramazan ve Kurban bayramı merasimleriyle toplumda maddi durumu iyi ve kötü olan insanlarımızı bir arada tutmayı daima ilke edinmiş nadir kuruluşlardandır.

SOSYAL FAALİYETLER ;

Özgür Vakfı 20 yılı aşkın süredir sosyal ve kültürel faaliyetleri ile insanlığa hizmet etmektedir. Kız ve Erkek kuran kursu öğrencilerine düzenli olarak tarihi geziler, sinema, tiyatro, basketbol ve futbol turnuvaları, piknik etkinlikleri gibi birçok sosyal ve kültürel faaliyetleri tertip etmektedir. Aynı zamanda kermes, kutlu doğum programları, çay davetleri, iftar yemekleri ile de yoksulları, yardıma muhtaç insanlarımızı, ihtiyaç sahiplerini maddi durumu yerinde olan insanlarla bir araya getirerek hem sosyal ve kültürel olarak bir arada tutmayı hemde maddi ve manevi olarak da birbirlerine destek olmalarına uzun yıllardır aracılık etmektedir.

Sizde bu faaliyetlere gerek ihtiyaç sahibi gerekse yardım etmek isteyen gönüllüler olarak ortak olmak istiyorsanız 0212 620 29 52 telefon numaralarıdan, websitelerimiz üzerinde veya mail yoluyla (ozgurvakfi@gmail.com) bizlere ulaşabilirsiniz.