Faaliyetlerimiz

Vakfımız, 1993 yılında manevi rehberimiz Hacı Hafız Mustafa Özgür (k.s.)’un gayret ve himmetleriyle yine onun önderliğinde ve rehberliğinde kurulmuştur .

Vakfın amaçlarının hayata geçirilmesine yönelik olarak, kuruluşundan günümüze kadar, zaman içerisinde tüm ülkemize yayılmış olan şubelerimiz ile birlikte çok önemli, kapsamlı, örnek ve öncü çalışmalar ve hizmetler yapılmıştır.

İstanbul, Çanakkale, Uşak, İzmir, Manisa, Kütahya, Bursa, Konya, Sivas Antalya, Adana, Hatay, Niğde, Erzurum, Kars, Trabzon, Malatya, Diyarbakır, Osmaniye, Mersin, Balıkesir, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Çorum, Tokat, Amasya illerinde ve ayrıca Avrupa ve dünya genelinde (ABD, Fransa, Rusya, Almanya, Belçika, Yunanistan, Avusturya, Avusturalya, İngiltere gibi ülkelerde) bulunan bulunan gönüldaşlarımızın gayret ve çabalarıyla eğitim, kültür ve yardım faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Burs Faaliyetlerimiz ; Burslar, toplumumuzun geleceği olan gençlerimizin, kendilerinden beklenen sorumlulukları tam olarak yerine getirebilmeleri için eğitim sürecinde yeterli bir yaşam standardına sahip olmasının sağlanması ve gençlere moral desteği anlamını taşıması amacıyla verilmektedir. Ancak amaç, öğrencilere sadece para yardımı yapmak değildir. Maddi yardımın yanı sıra gençlerin kişiliklerinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi için mutluluk, sevgi ve anlayış havası içinde belli manevi desteklere de ihtiyaçları vardır. Bu amaçla vakıf üyelerimizden burslu öğrencilere destek olacak, rehberlik edecek gönüllü arkadaşlarda organize etmektedir. Vakfımız lise ve üniversite okuyan 100 öğrenciye burs vermektedir.

Yardım Faaliyetlerimiz ; Özgür vakfı uzun yıllardır yardım çalışmalarında bulunmaktadır. 1993 yılında başlayan faaliyetler 22 yıldır devam etmektedir. Hemen hemen her alanda ciddi mahrumiyetlerin yaşandığı ülkemizde Özgür Vakfı’nın faaliyetleri heralanda sürmektedir. Yardım, burs, insan hakları ile ilgili çalışmalar ve sosyal yardım çalışmaları yapmaktadır. Sizde bu faaliyetlere ortal olmak istiyorsanız 0212 620 29 52 telefon numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.

Sosyal ve Kültürel Faaliyetlerimiz ; Özgür Vakfı 20 yılı aşkın süredir sosyal ve kültürel faaliyetleri ile insanlığa hizmet etmektedir. Kız ve Erkek kuran kursu öğrencilerine düzenli olarak tarihi geziler, sinema, tiyatro, basketbol ve futbol turnuvaları, piknik etkinlikleri gibi birçok sosyal ve kültürel faaliyetleri tertip etmektedir. Aynı zamanda kermes, kutlu doğum programları, çay davetleri, iftar yemekleri ile de yoksulları, yardıma muhtaç insanlarımızı, ihtiyaç sahiplerini maddi durumu yerinde olan insanlarla bir araya getirerek hem sosyal ve kültürel olarak bir arada tutmayı hemde maddi ve manevi olarak da birbirlerine destek olmalarına uzun yıllardır aracılık etmektedir.

2 comments

1. mahmut çamçı

ben fatih üniversitesinde %50 burslu ekonomi bölümünü kazandım sizden nasıl burs alabilirim