Kısa Tarihçe ;

Vakfımız, 1993 yılında manevi rehberimiz Hacı Hafız Mustafa Özgür (k.s.)’un gayret ve himmetleriyle yine onun önderliğinde ve rehberliğinde kurulmuştur.Vakfın amaçlarının hayata geçirilmesine yönelik olarak, kuruluşundan günümüze kadar, zaman içerisinde tüm ülkemize yayılmış olan şubelerimiz ile birlikte çok önemli, kapsamlı, örnek ve öncü çalışmalar ve hizmetler yapılmıştır.

İstanbul, Çanakkale, Uşak, İzmir, Manisa, Kütahya, Bursa, Konya, Sivas Antalya, Adana, Hatay, Niğde, Erzurum, Kars, Trabzon, Malatya, Diyarbakır, Osmaniye, Mersin, Balıkesir, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Çorum, Tokat, Amasya illerinde ve ayrıca Avrupa ve dünya genelinde (ABD, Fransa, Rusya, Almanya, Belçika, Yunanistan, Avusturya, Avusturalya, İngiltere gibi ülkelerde) bulunan bulunan gönüldaşlarımızın gayret ve çabalarıyla eğitim, kültür ve yardım faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Misyonumuz ;

-Milli, manevi ve ahlâki değerlere bağlı insan yetiştirtmek ve eğitmek.

-Fertlerin yasal sınırlar içinde her türlü ekonomik, sosyal ve hayati ihtiyaçlarını karşılamak.

-Fertler arasında sevgi ve işbirliğini artırıcı, birlik ve beraberliği sağlayıcı her türlü faaliyette bulunmak.

Vizyonumuz ;

– Vakfımızca, yaygın eğitim alanında kapsamlı ve önemli çalışmalar yapılmaktadır. Halkı milli ve manevi değerler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için her hafta ve bütün mübarek gün ve gecelerde programlar tertip edilmektedir.

– Her seviyedeki öğrencilere burs verilmektedir.

– Vakfımızın basın yayın alanında da faaliyetleri ve projeleri vardır. Vakfımız tarafından yakında bir dergi çıkarılacaktır. Bunun yanı sıra yeni bir kitapta yayın aşamasına gelmiştir.

– Sesli ve görüntülü yayın çalışmalarımız sürmektedir.

– Vakfımızın ve üyelerimizin bulunduğu yerlerde yardım faaliyetleri ise her zaman devam etmektedir.