Kitaplar

Değerli okuyucular;

Bu kitabı yazmamızdaki ana gayemiz Müslüman kardeşlerimizi tarikatlar hakkında bilgilendirmek, gerçek tarikatları tanıtmak ve toplumun zihninde tarikatlarla ilgili oluşan yanlış bilgileri ve yersiz endişeleri gidermektir. Bazı çıkar çevrelerinin tarikat adı altında şeriat dış davranışlarda bulunarak , haklı bir biçimde birçok insanımızı tarikatlardan uzaklaşmasına sebebiyet vermektedir.

Ancak gerçek tarikatların böyle olmadığıi bu yüzden birçok kardeşimizin bu endişelerinin yersiz olduğu aşikardır. Gerçek tarikatların, Allah’ın Şeriatından , Resulullah’ın sünetinen, ehl-i sünnet ve’l cemaat yolundan başka birşey olmadığını anlatmak gerekmektedir. Böylece bir nebze olsun bu yersiz endişeleri taşıyan kardeşlerimizi rahatlatmak ve tarikatlara olan menfi dşüncelerini biraz olsun müsbete çevirmek mümkün olabilir.

Bu amaçla, Kur’ân-ı Kerim başta olmak üzere, Resulullah’ın shih hadisleri ve tasavvuf tarihine damgasını vurmuş meşayıh-i kiram ın hakkı anlatan eserlerinden faydalanarak bize sunan Şeyhimiz Hafız Mustafa ÖZGÜR’ün anlatımıyla bu eseri meydana getirip sizlere sunuyoruz.

Kapak

Değerli okuyucular;

İslam, insanların dünya ve ahiret saadetini sağlayacak yegane dindir. Bu saadete erişmek içinde İslam’ı yaşamak gerekir. İslam’ı yaşayabilmek için ise, İslam’ı bilmek gerekir. Din, okumak ve öğrenmekle öğrenilir, ancak; onu yaşayarak kişi kemale erer.

İlmin çokluğundan ziyade faydalı olması mühimdir. İslami bir hayat yaşamaya gayret eden insanlar çoğu zaman ya malumat yığınları içinde yapacaklarını unuturar a da ne yapmaları gerektiğine bir türlü karar vermezler. İnsanımız hastalığına derman, susuzluğuna su arayan kimse gibi her ilaca her suya koşyor. Ancak ne ilaçlar derda deva oluyor ne de sular berrak ve temiz.

Birçok konuda insanların kafasını kurcalayan mevzular var. Bunlara cevap arıyorlar fakat çoğu zaman yeterli cevap bulamıyorlar. Bu sıkıntıyla yaşayan insanlar bazen de, ayıplanacağını düşünerek birçok konuyu erbabına sormuyor veya soramıyorlar. Hakikaten insanlar İslami konulara aç bu konularda yetersiz ve bu konularda yeterince bilgi sahibi değiller.

Biz bu eserde, herkesi ilgilendiren konuları insanlara yol gösterici olması nedeni ümidiyle sorulu ve cevapı bir tarzda ele alıp cevaplamaya gayret ettik. Konuşar genel olarak alfabetik sıraya göre düzenlendi ve sorular bu sıra dahilinde seçildi. Konu ile ilgili olması nedeniyle bazı konular bazı konular alfabetik sıraya uymadan verildi. Bu küçük eserin büyük bir fayda sağlayacağına inanıyoruz.

Gayret bizden, himmet büyüklerden, tevfik Allah ‘tandır.

urun1-Değerli okuyucular;

Sohbetlerimizin kalıcı olmasını sağlamal için kitap haline getirmeyi düşündük. Malumunuz sohbetler ne kadar bilgilendirici ya da etkili olursa olsun, sohbetler bitip herkes dağılıp gittikten sonra bir çoğu unutuluyor, hafızadan silinip gidiyor. Biz de kitap haline getirerek en azından kardeşlerimiz bu sohbetleri unutmuş olsalar da diledikleri kitabı açıp okusunlar ve dinledikleri sohbeti hatırlasınlar istedik.

Kitabı, konularına göre düzenlemeyi uygun gördük. Böylece hem konular bir arada işlenmiş olur hemde okuyucu kafasını meşgul eden konularda kitaba müracat edebilir. Hak’ka Giden Yolda Yürümek adını verdiğimiz bu kitabımız; İman, Salih Amel, Takv; Tebliğ olmak üzere dört bölümden oluşmakadır. Ayrıca okuyucularımız için kitabın sonuna ekler bölümünde Esma-i Hüsna, Evrad ve Dua ekledik. Umarız bu kitap Hak Yol’u yolcularına faydalı olur. Bu sohbetlerimizin kitap haline getirilmesinde emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ederim. Kitabın yayınlanmaındaki gayretlerinden dolayı ÖZGÜR VAKFI yöneticilerine ayrıca teşekkür ederm.

Gayret bizden, himmet büyüklerden, tevfik Allah ‘tandır. Allaha emanet olunuz.

Hafız Mustafa UZGUR (ÖZGÜR) Haziran 2007 / İstanbul

urun2-Değerli okuyucular;

Yüce Allah bizleri zatına kulluk yapmak için yarattı. Bu dünyaya gönderiliş amacımız onu tanımaktır. Hayatımız ancak onun emirlerini yerine getirerek, yasaklardan kaçınarak, emri bil maruf ve neyhi anil-münker yaparak anlamak kazanır. Aldığımız her nefes rabbimizin bize tövbe edip, kendimize çeki düzen vermemiz için sunduğu bir fırsattır.

Alem-i İslamîn durumu perişan. Yaklaşık bir asırdır derin bir uykuda. Kuran-ı Kerim’in ahkamı unutulmuş. Müslümanlar derin bir gaflete dalmışlar. Bu meyanda hepmize büyük görevler düşmektedir.

İ’la-yı Kelimetullah için peygamberimizin ve onun ashabının gayretleri bize örnek olmalıdır. Ebu Eyyub el-Ensari Hazretleri 96 yaşında İstanbul’ un fethi için sefere çıktı. Evlatları : ” Babacığım biz sefere çıkalım. Sen evde kal dinlen, yaşlısın, hastasın” dediklerinde ” Evladım son nefesimize kadar cihatla mükellefiz” buyurarak orduya katılmış ve İstanbul da şehit düşmüştür. Abdulkadir Geylani Hazretleri Bağdat ta binlerce kişiyi irşad etti. Onun sohbetleri nice gayri müsliminin hidayetine vesile oldu. Hayatı boyunca İslam’ın yayılması için yılmadan çalıştı.

Efendim Mustafa Hayri Öğüt (k.s) ilerleyen yaşına ve hastalığına rağmen Anadoluyu karış karış dolaşarak son nefesine kadar Yüce Allah’ın dinine hizmet etti.

Bizler de bu yola hizmet etmekle yükümlüyüz. ” Hakka giden yolda yürümek ” adlı eserimizin 2. kitabı sohbetlerimizden oluşmaktadır. Bu sohbetleri kitaplaştırdık ki kalıcı olsun, kaybolmasın. Kardeşlerimiz okusunlar, hediye etsinler. Böylece hizmette herkesin emeği geçsin. Ahirette önlerine gelsin. Yüce Allahın rızasından başka amacımız yoktur.

Kitaplarımızın tüm gelirleri Özgür Yardımlaşma Dostluk ve Eğitim Vakfına bağışlanmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim..